Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor een zoete aardappel brownie. Een zelfgemaakte brownie met walnoten is echt wel mijn ultieme guilty pleasure. Deze brownie is dan wel een stuk gezonder, want het bevat zoete aardappel. Je proeft er niets van en de brownie is juist super smeuïg!
Ingrediënten voor 10 stukken
1 grote zoete aardappel of 2 kleinere
150 gram volkoren speltmeel
5 el cacaopoeder
4 el ahornsiroop
1 tl vanille aroma
70 gram pure chocolade druppels
2 handjes walnoten
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een browniebakvorm met bakpapier.
2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken.
3. Kook de zoete aardappel ongeveer 20 minuten tot het goed zacht is. De zoete aardappel is goed zacht wanneer je er met een vork in prikt en deze bijna uit elkaar valt. Als dit het geval is, kun je de zoete aardappel in de keukenmachine doen.
4. Voeg de dadels aan de zoete aardappel in de keukenmachine toe en mix het geheel.
5. Voeg vervolgens de speltmeel, cacaopoeder, ahornsiroop en vanille aroma toe. Mix dit door elkaar tot een geheel.
6. Pak de chocolade druppels en breek de walnoten in kleine stukjes en roer dit met een lepel door het mengsel.
7. Schep het mengsel in de bakvorm en bak het ongeveer 35 minuten op 160 graden.
8. Prik na 35 minuten met een prikker of vork in de brownies om te checken of ze gaar zijn. Komt deze er niet droog uit? Bak ze dan nog 5 tot 10 minuten langer.
9. Haal de brownies uit de oven en laat deze even afkoelen. Snijd ze hierna in stukjes en serveer eventueel met een bolletje ijs of slagroom.
De stukken brownie kun je maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Ideaal als je later nog eens wil genieten van de brownie!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.