Menu
Tussendoortje

Witte chocolademousse met speculoos

Toetjes gaan naar een speciale toetjesmaag of zelf naar jouw hart. Als je mij kent weet je dat ik dit altijd zeg wanneer ik uiteten ga. Ik ben gek op toetjes en daarom vond ik het weer eens tijd voor een toetjesrecept. Het recept voor deze witte chocolademousse met speculoos is makkelijk te maken en een echte traktatie. Kijk hier voor meer toetjesrecepten!

Ingrediënten voor 4 personen

250 ml slagroom
80 gram witte chocolade
5 speculooskoekjes
1 el speculoos

Aan de slag!

1. Smelt de chocolade au-bain-marie en roer goed door.
2. Klop ondertussen de slagroom stijf. Dit kan zonder hier suiker aan toe te voegen, maar mag uiteraard ook met voor de echte zoetekauw.
3. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Dit doe je voorzichtig met een spatel zodat het luchtig blijft.
4. Verkruimel vier speculooskoekjes en verdeel dit over de glaasjes. Schep de witte chocolademousse boven op de verkruimelde speculooskoekjes. Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast.
5. Verwarm de speculoos zodat het vloeibaar wordt en schenk het over de witte chocolademousse. Verkruimel het laatste koekje en garneer met de kruimels de toetjes. Geniet van de witte chocolademousse met speculoos!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.