Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze volkoren havermoutkoeken met pure chocolade. Het zijn flinke, voedzame koeken die perfect zijn als lekker tussendoortje. In dit recept maak je van lijnzaad en water een vervanger van ei en gebruik je plantaardige melk waardoor deze koeken helemaal vegan zijn. Tevens zijn de koeken vrij van lactose! Optimaal genieten zonder teveel poespas.
Ingrediënten voor 6 koeken
100 gram havermout
100 gram volkoren speltmeel
100 ml plantaardige melk
1 el cacaopoeder
1 el agavesiroop
2 el pindakaas
1 el gebroken lijnzaad + 2 el water
Snuf zout
20 gram pure chocolade druppels
Aan de slag!
1. Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten in een kom of foodprocessor en kneed/meng het tot een bal deeg vormt.
3. Neem uit het deeg 6 gelijke balletjes en vorm hier 6 koeken van. Maak eventueel je handen nat, zodat het deeg niet teveel aan je handen blijft plakken. Leg deze koeken op de bakplaat.
4. Bak de koeken ongeveer 15 minuten.
5. Laat de koeken ten minste 10 minuten afkoelen. Garneer eventueel met wat pindakaas en eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.