Menu
Tussendoortje

Vegan peanutbutter icecream

Een ijsje dat glutenvrij, lactosevrij, vegan en ook nog eens lekker is? Dan ben je hier aan het goede adres! Deze ijsjes bevatten kokosmelk waardoor ze geen zuivel bevatten. Waar het om draait is de pindakaas, want ik ben daar gek op! Wie niet eigenlijk? Maak deze ijsjes op een warme zomerdag en serveer ze als toetje, of gewoon zo omdat het kan. Verzamel de ingrediΓ«nten en ga snel aan de slag!

IngrediΓ«nten voor 4 ijsjes

200 ml kokosmelk (uit blik of een pakje)
5 medjouldadels
1 el agavesiroop
1 el pindakaas
3 blokjes pure chocolade
Half handje pistachenoten (fijn gehakt)

Aan de slag!

1. Ontpit de medjouldadels en doe deze 5 minuten in warm water.
2. Doe de kokosmelk, medjouldadels, agavesiroop en pindakaas in een foodprocessor of blender en mix het tot een gladde massa.
3. Doe het beslag in een ijsvorm en steek de stokjes in het beslag. Zet het ten minste 1 uur in de vriezer.
4. Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
5. Haal de ijsjes uit de ijsvorm en schenk de gesmolten chocolade over de ijsjes. Garneer de ijsjes met pistachenoten. Zet de ijsjes nog 30 minuten in de vriezer. Hierna zijn ze klaar, eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.