Wanneer mijn zusje Anouk weer aan de slag gaat met het maken van een recept vraag ik haar eigenlijk altijd of ik daar foto’s van mag maken en of ik haar recept mag delen. En het moment is weer daar! Anouk is aan de slag gegaan met het maken van deze heerlijke vegan notenkoeken met chocolade stukjes. De combinatie van de meerdere notenpasta’s in dit recept is wat de koeken zo lekker maakt. Neem ze bij een kop thee of koffie en geniet.
Ingrediënten voor 5 koeken
160 gram pindakaas
60 gram hazelnootpasta of een andere notenpasta
80 gram kokosbloesemsuiker
50 gram pure chocolade stukjes
30 gram amandelmeel
50 gram volkoren tarwemeel
1 tl bakpoeder
3 el plantaardige melk (iets meer wanneer de pindakaas niet smeuïg is)
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Voeg alle natte ingrediënten toe in een kom en meng deze door elkaar.
3. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng het door elkaar tot een geheel.
4. Neem 5 ballen uit het deeg en druk deze op de bakplaat.
5. Bak de koeken 10 minuten in de oven.
6. Laat de koeken even afkoelen en geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.