Het recept voor vegan bananbrood upgrade je gemakkelijk met Lotus Biscoff en koekjes! Dit luchtige bananenbrood is een lekker en voedzaam tussendoortje. Extra lekker dus met Lotus Biscoff.
Ingrediënten voor 8 tot 10 plakken
3 rijpe bananen
50 ml gesmolten kokosolie
25 gram kokosbloesemsuiker of bruine suiker (vervanger)
175 gram volkoren speltmeel
1,5 tl bakpoeder
1 tl baking soda
4 tl citroensap
2 tl speculaaskruiden
Snuf zout
3 Lotus Biscoff koekjes
2 el Lotus Biscoff pasta
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik (27 cm) in.
2. Prak 2 bananen met een vork in een kom en meng hier de gesmolten kokosolie doorheen.
3. Meng de kokosbloesemsuiker, volkoren speltmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en snuf zout in een andere kom. Meng hierna de geprakte bananen met kokosolie doorheen.
4. Doe de baking soda met het citroensap in een klein kopje. Laat dit even bruisen. Schep het daarna door het beslag.
5. Verkruimel de Lotus Biscoff koekjes en schep door het beslag. Snijd de laatste banaan door de helft en smelt de Lotus Biscoff pasta.
6. Schenk het beslag in het cakeblik. Verdeel de gesmolten Lotus Biscoff pasta over het beslag, garneer met de halve bananen en bak 40 minuten goudbruin in de oven.
7. Laat even afkoelen, snijd in plakken en vries eventueel in zodat je op elk moment een lekkere snack hebt. Geniet van de vegan Lotus Biscoff bananenbrood!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.