Menu
Tussendoortje

Vegan kladdkaka

De directe vertaling van de Zweedse kladdkaka is knoeicake. Kladdkaka is super fudgy en daardoor heel erg lekker! Een kind kan de was doen, want de kladdkaka bevat geen bijzondere ingrediënten en is gemakkelijk te maken. Daarnaast is de oventijd niet lang, dus je zet deze cake zo op tafel (wel even wachten tot de kladdkaka volledig is afgekoeld). Serveer een stuk kladdkaka bij de thee of koffie en geniet.

Ingrediënten voor één kladdkaka

200 gram (kokosbloesem)suiker

30 gram cacaopoeder

160 gram tarwebloem

100 gram plantaardige boter

100 gram pure chocolade

120 ml plantaardige melk

120 ml kokosmelk (klein pakje)

Snuf zout

Poedersuiker

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een 22 cm springvorm in met plantaardige boter of bekleed met bakpapier.

2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom.

3. Smelt de boter en chocolade au bain marie.

4. Meng de gesmolten chocolade, boter en overige natte ingrediënten met de droge ingrediënten met een garde of keukenmachine tot een glad beslag.

5. Schenk het beslag in de springvorm en bak de kladdkaka 25 minuten in de oven. De taart zal na deze tijd eruit zien alsof het nog niet helemaal gaar is, maar dat is juist goed.

6. Laat de kladdkaka helemaal afkoelen voordat je het uit de springvorm haalt. Wanneer je dit doet voordat de kladdkaka is afgekoeld zal het uit elkaar vallen.

7. Strooi wat poedersuiker over de kladdkaka, snijd in stukken en eet smakelijk. Genieten!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.