Menu
Tussendoortje

Vegan kaaskoekjes

Iemand stelde mij de vraag of ik een recept wilde ontwikkelen voor een hartige snack. U vraagt, wij draaien! Ik heb een goed recept voor heerlijke vegan kaaskoekjes ontwikkelt. Een heerlijke snack voor tussendoor, maar ook erg lekker voor bij de borrel. Kaaskoekjes zijn normaliter niet vegan. Daarom ging ik de uitdaging aan om de standaard kaaskoekjes te veganizen.

Ingrediënten 15 tot 20 kaaskoekjes

100 gram plantaardige boter/margarine

130 gram volkoren tarwebloem

30 gram edelgistvlokken

50 ml plantaardige melk

2 tl kruiden (ik gebruikte Funky Pasta van Green Gypsy Spices)

Snuf zout

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de ovenplaat met bakpapier.

2. Snijd de boter in blokjes en doe deze in een kom en mix het met een garde tot een glad mengsel. De boter kun je ook met een foodprocessor mixen

3. Voeg aan de boter de tarwebloem, edelgistvlokken, melk, kruiden en zout toe. Mix het door elkaar. Ga hierna verder door met je handen het deeg te kneden.

4. Rol het deeg uit en druk hier met een vormpje 15 tot 20 koekjes uit. Deze leg je op de met bakpapier bekleedde ovenplaat.

5. Bestrooi de koekjes eventueel nog met extra edelgistvlokken en kruiden.

6. Bak de koekjes 10 minuten in de oven.

7. Laat de koekjes afkoelen en geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.