Menu
Tussendoortje

Vegan Japanse wijnbes koekjes

Heb je zin om eens een ander recept voor gezondere koekjes te proberen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik kan me voorstellen dat je geen Japanse wijnbessen in huis hebt, maar dat is geen enkel probleem. Vervang de bessen bijvoorbeeld door blauwe bessen. Net zo lekker!

Ingrediënten voor 10 koekjes

200 gram volkoren speltmeel

1 theelepel bakpoeder

Snuf zout

100 gram kokosbloesemsuiker

75 ml zonnebloemolie

75 ml plantaardige melk of water

1/2 theelepel vanille extract

75 gram Japanse wijnbessen of een andere bes

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Strooi eventueel wat bloem of speltmeel over het bakpapier, zodat de koekjes zeker niet zullen vastplakken aan het papier.

2. Meng eerst de droge ingrediënten door elkaar in een kom.

3. Voeg de overige ingrediënten toe behalve de bessen.

4. Mix het tot een geheel met een garde of mixer. Voeg wat extra speltmeel toe als het te plakkerig blijft.

5. Meng met een lepel de bessen door het beslag.

6. Maak van het deeg 10 gelijke bolletjes en druk deze iets plat op de bakplaat. Als het deeg nog wat plakkerig is, kun je jouw handen van te voren nat maken. Dan zal het deeg minder aan de handen plakken.

7. Bak de koekjes af voor 15 minuten.

8. Na het bakken laat je de koekjes iets afkoelen. Zet ondertussen en lekker kopje koffie of thee. Geniet van de koekjes!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.