Niets gaat boven de geur van vers gebakken kruidnoten. Een basis recept voor kruidnoten miste nog op de website. Daarom bij deze een gemakkelijk recept voor kruidnoten die zowel vegan als glutenvrij zijn.
Ingrediënten voor 15 tot 20 kruidnoten
100 gram havermeel
40 gram kokosbloesemsuiker
1/2 el speculaaskruiden
40 gram plantaardige boter
2 el plantaardige melk
1 tl bakpoeder
Snuf zout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de droge ingrediënten in een kom.
3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom en kneed met je handen de ingrediënten tot een bal deeg.
4. Maak 15 tot 20 bolletjes uit het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
5. Bak de kruidnoten ongeveer 18 minuten af. Laat de kruidnoten goed afkoelen zodat ze knapperig worden. Geniet van de vegan glutenvrije kruidnoten!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.