Menu
Tussendoortje

Vegan glutenvrije chocolade kruidnoten


Lekker bakken met deze vegan glutenvrije chocolade kruidnoten! De kruidnoten zijn gemakkelijk te maken en nog makkelijker om van te genieten. Check ook het basisrecept voor vegan glutenvrije kruidnoten.

Ingrediënten voor 15 tot 20 kruidnoten

100 gram havermeel
40 gram kokosbloesemsuiker
1/2 el speculaaskruiden
40 gram plantaardige boter
2 el plantaardige melk
1 tl bakpoeder
Snuf zout
30 gram pure chocolade

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de droge ingrediënten in een kom.
3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom en kneed met je handen de ingrediënten tot een bal deeg.
4. Maak 15 tot 20 bolletjes uit het deeg en verdeel deze over de bakplaat.
5. Bak de kruidnoten ongeveer 18 minuten af. Laat de kruidnoten goed afkoelen zodat ze knapperig worden.
6. Smelt de pure chocolade au-bain-marie of in de magnetron (pas op dat de chocolade niet aanbrandt).
7. Dip de kruidnoten in de gesmolten pure chocolade en zet het 15 minuten in de koelkast zodat de chocolade hard wordt. Geniet van de vegan glutenvrije chocolade kruidnoten!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.