Menu
Tussendoortje

Vegan chewy blondies met pindakaas en pretzels

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze vegan blondies. Een blondie is het zusje van de brownie. Deze smeuïge koeken doen veel denken aan een boterkoek en smaken ontzettend lekker. Deze blondies zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Als je het mij vraagt is dat de perfecte samenstelling van een lekkere blondie. In dit recept gebruik je geen eieren of zuivel waardoor ze geheel vegan en lactosevrij zijn.

Ingrediënten voor 4 blondies

200 gram amandelmeel
75 gram kokosbloemsemsuiker
40 gram kokosolie
1 el chiazaad + 3 el water
1 tl vanille extract
5 el sojamelk
2 tl bakpoeder
2 tl pindakaas
8 pretzels
Snuf zout

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier of vet in.
2. Meng de chiazaad met water en laat even staan.
3. Doe het amandelmeel, kokosbloemsemsuiker, bakpoeder en zout in een kom. Meng het door elkaar met een garde. Dit kan eventueel ook in een foodprocessor of keukenmachine.
4. Smelt de kokosolie in een pannetje. Voeg dit samen met de chiazaad, vanille extract, sojamelk en 1 tl pindakaas toe aan de kom. Mix het tot een geheel. Het klopt dat dit plakkerig is en zal waarschijnlijk een bal vormen.
5. Maak 4 pretzels klein en meng deze door het beslag.
6. Verdeel het beslag over de bakvorm en druk als nodig is goed aan. Verdeel 1 tl pindakaas over de blondie en druk er 4 pretzels in.
7. Bak de blondie 15 tot 20 minuten in de oven.
8. Laat de blondie tenminste 30 minuten afkoelen en eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.