Menu
Tussendoortje

Vanille kwark trifle met blauwe bessen

Deze vanille kwark trifle met blauwe bessen is het perfecte toetje voor de feestdagen! De trifle heeft een lekkere koekbodem en een laagje poedersuiker voor een sneeuweffect. Dit toetje is gemakkelijk te maken en zet je binnen enkele minuten op tafel.

Ingrediënten voor 4 glaasjes

5 digestive koekjes
50 gram plantaardige boter, gesmolten
300 gram plantaardige vanille kwark
2 tl vanille extract
80 gram diepvries blauwe bessen, ontdooid
1 el bruine suiker (of een vervanger van stevia)
Frambozen, blauwe bessen en poedersuiker ter garnering

Aan de slag!

1. Blend de koekjes fijn in een foodprocessor of blender. Meng de gesmolten boter door de fijne koekjes.
2. Meng de vanille extract door de vanille kwark.
3. Mix de diepvries blauwe bessen met 1 eetlepel water en de bruine suiker in een blender tot een blauwe bessensaus.
4. Druk de koekkruimels in de bodem van de glaasjes. Schep boven op de koekbodem in elk glaasje één eetlepel van de blauwe bessensaus.
5. Verdeel de vanille kwark over de glaasjes en schep hierna de overige blauwe bessensaus over de vanille kwark.
6. Garneer de glaasjes met frambozen, blauwe bessen en poedersuiker. Geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.