Een speciaal toetje? Trifle! Dit toetje ziet er geweldig uit door de verschillende laagjes. Heerlijk voor de feestdagen of bij een avondje op de bank. Het toffe aan dit recept is dat je de optie hebt om het vegan te maken. Net zo lekker!
Ingrediënten voor 2 personen (of 4 personen in kleine glaasjes)
30 gram custard
30 gram suiker
300 ml sojamelk
2 el (vegan) hazelnoten pasta
(Vegan) slagroom in een spuitbus
8 Oreo koekjes
Aan de slag!
1. Doe de custard en suiker in een kommetje en roer dit door elkaar.
2. Warm de sojamelk op in een pannetje en voeg beetje voor beetje het custard mengsel toe.
3. Laat de custard koken. Als het op de gewenste dikte is kun je het vuur uitzetten.
4. Schenk de custard in een schaaltje en laat het afkoelen.
5. Verkuimel de oreo koekjes en leg deze op de bodem van een glaasje, wekpotje of schaaltje. Bewaar wat oreo voor de topping.
6. Schenk over de oreo de afgekoelde custard.
7. Schep de hazelnoten pasta op de custard.
8. Spuit de slagroom over de hazelnotenpasta en top de trifle af met wat oreo. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.