Mijn zusje deelt graag haar recept voor deze heerlijke tahinkoekjes. Alle lof gaat naar Anouk, want van deze koekjes krijg je geen genoeg. De tahinkoekjes zijn gemakkelijk en snel te maken. Ideaal als je je bezoek wat lekkers wil voorschotelen, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Ingrediënten voor 10 koekjes
75 gram notenmeel
75 gram volkoren tarwemeel
100 gram tahin
1 tl bakpoeder
4 el agavesiroop
Scheutje sojamelk (afhankelijk van de dikte van de tahin)
Sesamzaadjes en pure chocolade voor de topping
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
2. Meng de tahin, agavesiroop en sojamelk in een kom.
3. Voeg de meel en pakpoeder toe aan de gemengde natte ingrediënten en mix het met garde of handmixer tot een beslag.
4. Maak 10 gelijke bolletjes van het beslag en druk deze plat (max. 1 cm) tegen de bakplaat.
5. Druk wat sesamzaadjes op de bovenkant van de koekjes.
6. Zet de koekjes 12 minuten in de oven en smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.
7. Laat de koekjes iets afkoelen en dip ze vervolgens in de chocolade.
8. Zet de koekjes in de koelkast tot alle chocolade hard is geworden. Hierna kun je gaan genieten!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.