Menu
Tussendoortje

Red velvet cheesecake bites

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze red velvet cheesecake bites. Deze bites zijn geheel vegan en glutenvrij. Serveer ze als toetjes, bij de borrel of op een feestje.

Ingrediënten voor 9 bites

Voor de bodem
130 gram medjoul dadels, ontpit
50 gram havermout
90 gram pecannoten
1 el cacaopoeder
1 el ahornsiroop

Voor de vulling
180 gram rauwe cashewnoten, een nachtje geweekt
100 ml ongezoete sojayoghurt
6 el kokosolie, vloeibaar
6 el ahornsiroop
1 tl bietenpoeder
1 tl cacaopoeder
vanillestokjes

Aan de slag!

1. Bekleed een bakvorm van ongeveer 18 bij 18 cm met bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor. Mix dit door elkaar totdat het een plakkerige bodem kan vormen.
3. Schep het in de bakvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel of met de hand. Zorg dat het gelijk is verdeeld over de bodem.
4. Snijd de twee vanillestokjes open in de lengte en schaar de vanille uit de stokjes. Doe dit in een (schone) foodprocessor.
5. Voeg alle overige ingrediënten aan de vanille in de foodprocessor toe en mix het tot een geheel. Dit mag een behoorlijk tijdje worden gemixt, want het moet een romige massa worden zonder klontjes.
6. Schenk de inmiddels roze massa over de bodem in de bakvorm. Strijk het glad met de bovenkant van een lepel.
7. Zet de cheesecake voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat deze kan harden.
8. Na minimaal 3 uur kun je de cheescake uit de koelkast halen en snijden in 9 stukken. Top de cheescake bites af met wat bietenpoeder of cacaopoeder.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.