Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze pure chocolade mousse. Een makkelijker recept voor pure chocolade mousse is er niet. Voor deze pure chocolade mousse gebruik je namelijk maar twee ingrediënten: pure chocolade en slagroom. Omdat het bijna kerst is, garneer je het met kerstchocolade en rode musketzaad. Het perfecte toetje voor tijdens de feestdagen!
Ingrediënten voor 4 personen
250 ml slagroom
80 gram 80% pure chocolade druppels
4 kerstchocolade
5 tl rode musketzaad
Aan de slag!
1. Smelt de chocolade au-bain-marie en roer goed door.
2. Klop ondertussen de slagroom stijf. Dit kan zonder hier suiker aan toe te voegen, maar mag uiteraard ook met voor de echte zoetekauw.
3. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Dit doe je voorzichtig met een spatel zodat het luchtig blijft.
4. Doe in ieder glaasje 1 theelepel rode musketzaad. Verdeel hierna de chocolade mousse over de glaasjes. Zet de glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast.
5. Garneer de pure chocolade mousse met kerstchocolade en rode musketzaad. Genieten maar!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.