Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Pumpkin spice kwarktaartje

Een kwarktaartje met groenten? Check! Dit pumpkin spice kwarktaartje bevat pompoenpuree! Harstikke lekker, vegan, gezond en vullend. Het taartje kun je serveren bij de koffie of thee of lekker als ontbijt!

Het taartje bevat geen lactose, is glutenvrij en is door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine geheel vegan. Agar agar wordt gemaakt van algen en is vier keer sterker dan gelatine. Perfect dus voor taartjes zoals deze!

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

150 gram plantaardige kwark
1 tl pumpkin spice kruidenmix
50 gram pompoenpuree
1 tl vanille extract
5 medjoul dadels
2 el havermout
40 gram gemengde noten
1 tl agar agar (ongeveer 2 gram) + 50 ml water

Gebruik voor dit recept een bakvormpje met een doorsnede van 12 a 13 cm.

Aan de slag!

1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.
2. Ontpit de medjoul dadels en leg deze kort in warm water.
3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de noten, havermout en medjoul dadels in een foodprocessor of keukenmachine.
4. Verspreid het mengsel over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de pumpkin spice laag gaat maken.
5. Nu ga je aan de slag met de pumpkin spice laag. Hiervoor doe je de kwark, pompoenpuree, vanille extract en pumpkin spice kruidenmix in de foodprocessor of keukenmachine. Mix het tot een geheel.
6. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water en de agar agar. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.
7. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is, voeg je het kwarkmengsel toe aan het water met de agar agar. Laat het zachtjes pruttelen en blijf goed doorroeren.
8. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het kwarkmengsel hier overheen.
9. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat het taartje kan opstijven.
10. Garneer het taartje bijvoorbeeld wat fijngehakte pure chocolade en een snuf pumpkin spice kruidenmix. Geniet van het pumpkin spice kwarktaartje.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.