Menu
Tussendoortje

Pinda chocolade dadelreep

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze pinda chocolade dadelreep. Op zoek naar een snelle en smakelijke snack? Nou, je hebt geluk! Deze pinda chocolade dadelrepen zijn net wat je nodig hebt. Ze zijn zo eenvoudig te maken en ze smaken geweldig. De dadelreep heeft wat weg van de klassieke Snickers waardoor het een erg lekker tussendoortje is.

Ingrediënten 8 repen

8 medjoul dadels
2 el pindakaas
60 gram pure chocoladedruppels
1 snuf grove zeezout
1 hand pinda’s

Aan de slag!

1. Halveer de dadels en verwijder de pit.
2. Leg de dadels plat op bakpapier tegen elkaar en leg een ander bakpapier daarop.
3. Rol met een deegroller over de dadels zodat het platter en egaal wordt. Haal het bovenste bakpapier weg.
4. Smeer de pindakaas uit over de dadels.
5. Smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel de gesmolten chocolade over de laag pindakaas.
6. Hak de pinda’s grof en strooi de pinda’s samen met het zout over de chocolade.
7. Zet de pinda chocolade dadelreep minimaal 2 uur in de koelkast. Breek de dadelreep in acht stukken en enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.