Menu
Tussendoortje

Notenkoekjes

Als je zin hebt in koekjes maar wel een gezondere variant doen moet je deze eens proberen. Ze zijn gemakkelijk te maken en daarnaast ook snel klaar. Perfect voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten voor 20 koekjes

100 gram havermout/havermeel

150 gram noten naar keuze

50 gram dadels

2 eetlepels agavesiroop

2 eetlepels kokosolie

3 eetlepels 100% pindakaas

75 milliliter water

Snufje zout

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Maal de havermout in een keukenmachine tot meel wanneer je geen havermeel hebt.

3. Voeg de noten toe aan het havermeel en maal dit in de keukenmachine fijn.

4. Voeg vervolgens de dadels, agave siroop, de pindakaas, kokosolie, snuf zout en de helft van het water toe. Meng alles door elkaar tot een kleverige bal. Wanneer het niet kleverig genoeg is, voeg je wat extra water toe.

5. Neem een klein balletje deeg en druk dit tot een rondje op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk vervolgens een noot op de bovenkant van het rondje deeg.

6. Herhaal dit tot al het deel op is.

7. Zet de koekjes in de oven en bak ze 15 minuten af. Wanneer ze nog niet donker genoeg zijn, kun je ze een paar minuutjes extra afbakken.

8. Als de koekjes klaar zijn, kun je ze uit de oven halen. Laat de koekjes eventjes afkoelen. Dan worden ze wat knapperige en smaken ze nog beter. Eet smakelijk!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.