Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Koffie havermouttaartje

Daar ben ik weer met een nieuwe havermouttaartrecept. Na het succes van de andere havermouttaartrecepten werd het weer eens tijd voor een nieuwe variant. Deze keer een vegan havermouttaartje met koffie en banaan. Deze combinatie is fantastisch lekker, niet moeilijk om te maken. Het havermouttaartje kun je als tussendoortje nemen of als ontbijt! Op zoek naar meer variaties op het havermouttaartje? Kijk dan hier!

Ingrediënten voor 1 à 2 personen

75 gram havermout
25 gram plantaardige vanille eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
50 ml plantaardige melk
50 ml koffie
1 banaan, gepureerd
1 el agavesiroop, optioneel
25 gram pure chocoladedruppels

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (13 cm) met bakpapier of vet het in met boter/olie.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom en meng dit door elkaar met een garde.
3. Voeg ook de melk, koffie, agavesiroop en gepureerde banaan toe en meng dit tot een beslag.
4. Schep de pure chocoladedruppels door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en zet het voor 15 tot 20 minuten in de oven.
6. Laat het taartje afkoelen voordat je het aansnijd. Enjoy het koffie havermouttaartje!

Je het taartje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.