Daar ben ik weer met een nieuwe havermouttaartrecept. Na het succes van de andere havermouttaartrecepten werd het weer eens tijd voor een nieuwe variant. Deze keer een heerlijke combinatie van banaan en frambozen. Dit havermouttaartje is niet moeilijk om te maken, gezond, vegan en hartstikke lekker. Het taartje kun je als tussendoortje nemen (lekker met een kop thee of koffie) of als ontbijt!
Ingrediënten voor 1 tot 2 personen
75 gram havermout
25 gram plantaardige eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
225 ml plantaardige melk
1 handje frambozen (vriezer)
1 banaan
1 el agavesiroop, optioneel
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (13 cm) met bakpapier of vet het in met boter/olie.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder, bakpoeder en kaneel in een kom en meng dit door elkaar met een garde.
3. Voeg ook de melk en eventueel agavesiroop toe en meng dit tot een beslag.
4. Prak de banaan met een vork en meng dit met de frambozen door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm en zet het voor 15 minuten in de oven.
6. Laat de taart afkoelen voordat je het aansnijd. Enjoy!
Je het taartje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.