Een lekkere appel crumble gaat er altijd in. Helaas is deze vaak gemaakt met veel boter en suiker. Deze appel crumble is een gezondere versie. Net zo lekker en voedzamer! Begin je dag dus goed met deze gezondere appel crumble door het over de yoghurt te strooien of serveer het met een bolletje ijs als dessert. Het is aan jou!
Ingrediënten voor 2 personen
1 middelgrote appel
30 gram havermout
30 gram havermeel
25 gram kokosolie
1 el agavesiroop
1 tl kaneel
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil eventueel de appel en snijd deze in kleine blokjes.
3. Meng de appelblokjes in een kom met kaneel.
4. Doe de overige ingrediënten in een andere kom en kneed deze tot een geheel. Wrijf het tussen je vingers tot een crumble.
5. Verdeel de appelblokjes over een ovenschaal en verdeel de crumble over de appel.
6. Bak de appel crumble 15 minuten in de oven.
7. Serveer de appel crumble met een bolletje ijs of yoghurt. Gewoon zo kan natuurlijk ook!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.