Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze dadelreepjes met citroen en kersen. Deze dadelreepjes zijn een erg lekker en fris tussendoortje. Met enkele ingrediënten tover jij dit tussendoortje op tafel.
Ingrediënten voor 16 dadelreepjes
250 gram ontpitte medjoul dadels
150 gram ongebrande en ongezouten noten
2 el plantaardige melk
1 el gevriesdroogd citroenpoeder
2 tl gevriesdroogde kersen crunch
Snuf zout
Aan de slag!
1. Week de medjoul dadel 15 minuten in warm water.
2. Mix de noten fijn in een foodprocessor. Voeg hierna de medjoul dadels, plantaardige melk, citroenpoeder, kersen crunch en snuf zout toe. Mix het tot een gladde massa.
3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het dadelmengsel over de bakvorm. Garneer eventueel met extra kersen crunch en citroenpoeder. Zet minimaal 2 uur in de koelkast en geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.