Menu
Tussendoortje

Dadelbars met salted caramel chocolade

Deze lekkere bars bevatten dadels als hoofdingrediënt. Ik vind dadels persoonlijk erg lekker. Ze zijn zoet en je kunt er alle kanten mee op. Deze bars bestaan uit twee lagen. De eerste laag, de bodem, bestaat uit noten en dadels. De toplaag bestaat uit zeezout en karamel chocolade. Een echte klassieker waar je mij nog altijd erg blij mee maakt. Met een beetje zeezout erover is het helemaal compleet! Veel ingrediënten heb je niet nodig om dit te maken, dus ga snel aan de slag.

Ingrediënten voor 8 bars

165 gram ontpitte dadels
70 gram pecannoten
2 el kokosolie
8 blokjes caramel zeezout chocolade (van Hands Off My Chocolate is vegan)
2 snuffen zeezout

Aan de slag!

1. Week de dadels 15 minuten in warm water.
2. Doe de dadels, een snuf zeezout en de pecannoten in een foodprocessor of blender en mix het tot het een plakkerige massa is.
3. Doe het in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ongeveer 10 bij 15 cm), verdeel en druk het goed aan en zet het in de koelkast.
4. Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de kokosolie aan toe.
5. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade over de dadelbodem.
6. Verdeel een snufzeezout over de chocolade en zet het opnieuw in de koelkast tot de chocolade hard is.
7. Verdeel het in 8 stukken en geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.