Menu
Tussendoortje

Chunky Monkey ijs met pindakaas

Een hele lekkere variatie op nicecream: Chunky Monkey ijs met pindakaas. Dit romige, smaakvolle ijs is een perfecte traktatie voor de liefhebbers van bananen, chocolade en pindakaas. Als trotste eigenaar van een Ninja Creami heb ik het ijs dan ook bereid met behulp van dit krachtige en razend populaire apparaat. Geen paniek als je geen Ninja Creami hebt, want met een sterke blender of foodprocessor bereid jij ook een heerlijke bak Chunky Monkey ijs.

Ingrediënten voor 2 personen

2 bananen
1 el pindakaas
1 tl vanille extract
150 ml plantaardige melk
15 gram pure chocoladedruppels
15 gram walnoten

Aan de slag!

1. Bij het gebruik van een Ninja Creami: doe de bananen met de pindakaas, vanille extract en plantaardige melk in het bakje en pureer het met een staafmixer. Zet het een nacht in de vriezer. Heb je geen Ninja Creami? Geen probleem! Snijd of breek de bananen in stukken en vries deze in.
2. Werk je met de Ninja Creami dan mix je het met de stand ‘ice cream’ tot ijs. Wanneer het hierna korrelig is, voeg je een scheut melk toe en mix je het met de stand ‘re-spin’ tot ijs. Werk je zonder Ninja Creami? Dan mix je de bevroren bananen met de pindakaas, vanille extract en plantaardige melk in een blender of foodprocessor.
3. Hak de pure chocoladedruppels en walnoten eventueel fijn. Doe deze in het bakje en mix het met de stand ‘extras’ zodat het door het ijs mengt. Zonder de Ninja Creami meng je het met een lepel door je ijs. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.