Menu
Tussendoortje

Chocolade rolls met hazelnoten

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze chocolade rolls met hazelnoten. Tover jij ook dit jaar weer een heerlijke brunch op tafel tijdens de Paasdagen? Dan is dit recept voor chocolade rolls met hazelnoten een recept die jij gaat proberen. Voor het bereiden van het deeg heb je maar enkele ingrediënten nodig en geen tijd om het te laten rijzen. Hierdoor staan de chocolade rolls met hazelnoten snel op tafel waar je van zult genieten!

Ingrediënten voor 9 rolls

310 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram Griekse yoghurt of sojayoghurt
1/2 tl kardemom
Snuf zout
5 el hazelnoot chocoladepasta
30 gram hazelnoten stukjes
3 paaseieren

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Meng de zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, kardemom en zout. Kneed het tot soepel deeg.
3. Strooi wat meel over het keukenblad en rol het deeg met behulp van een deegroller uit.
4. Besmeer het deeg met 4 eetlepels van de hazelnoot chocoladepasta en strooi de hazelnoten stukjes over de hazelnoot chocoladepasta.
5. Rol het deeg op en snijd het met een scherp mes in 9 gelijke stukken. Leg de stukken in de bakvorm en bak 20 minuten in de oven.
6. Smelt 1 eetlepel hazelnoot chocoladepasta in de magnetron of au-bain-marie en hak de paaseieren in grove stukken.
7. Verdeel de gesmolten hazelnoot chocoladepasta en stukken paaseieren over de chocolade rolls met hazelnoten en geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.