Menu
Tussendoortje

Choco vegan banenbrood

Dit choco bananenbrood is een variatie op het basis bananenbrood. Een lekker en voedzaam tussendoortje met chocolade! Eieren en zuivel zijn niet nodig, dus het bananenbrood is helemaal vegan.

Ingrediënten voor 8 tot 10 plakken

3 rijpe bananen
50 ml gesmolten kokosolie
200 ml plantaardige yoghurt
25 gram kokosbloesemsuiker of bruine suiker (vervanger)
175 gram volkoren speltmeel
1,5 tl bakpoeder
1 tl baking soda
4 tl citroensap
2 el cacaopoeder
Snuf zout
4 blokjes pure chocolade

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik (27 cm) in.
2. Prak 2 bananen met een vork in een kom en meng hier de gesmolten kokosolie en yoghurt doorheen.
3. Meng de kokosbloesemsuiker, volkoren speltmeel, bakpoeder, cacaopoeder en snuf zout in een andere kom. Meng hierna de geprakte bananen met kokosolie en yoghurt doorheen.
4. Hak de pure chocolade grof en meng dit door het beslag.
5. Doe de baking soda met het citroensap in een klein kopje. Laat dit even bruisen. Schep het daarna door het beslag.
6. Snijd de laatste banaan door de helft. Schenk het beslag in het cakeblik, beleg met de halve bananen en bak 55 minuten goudbruin in de oven. Dek de laatste 5 minuten af met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet verbrand.
7. Laat even afkoelen, snijd in plakken en vries eventueel in zodat je op elk moment een lekkere snack hebt. Geniet van het choco vegan bananenbrood!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.