Menu
Tussendoortje

Caketruffels met mini fudge

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor caketruffels. Tijd voor een feestje! Of het voor de feestdagen is of je eigen verjaardag; deze caketruffels met mini fudge kunnen altijd. Deze caketruffels vallen goed in de smaak dus je maakt zeker indruk. De caketruffels worden gemaakt van cakekruimels die je in tot balletje rolt. Eigenlijk een soort cakepops, maar dan net iets anders.

Ingrediënten voor 10 truffels

Halve zak natte cakemix of 250 gram cakemix
2 eieren
150 gram boter
50 gram monchou
75 gram melk chocolade druppels
125 gram gold chocolade druppels
Handje mini caramel blokjes

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Bereid de cake volgens de verpakking.
3. Zet de cake 40 tot 50 minuten in de oven. Op de verpakking staat dat je de cake 60 minuten moet bakken, maar gezien je de helft gebruikt zal de cake ook minder lang in de oven moeten.
4. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen.
5. Als de cake is afgekoeld breek je de cake in stukken en doe je deze in de foodprocessor.
6. Mix de cake fijn.
7. Voeg de monchou aan de cake toe en mix het tot het een bol gaat vormen.
8. Rol balletjes van ongeveer 4 cm van de cake mix. Herhaal dit tot alle cake mix op is.
9. Zet de balletjes 5 minuten in de koelkast.
10. Smelt de gold chocolade druppels au-bain-marie. Hierbij gebruik je het steelpannetje en kommetje. Roer regelmatig door tot alle chocolade is gesmolten.
11. Haal de balletjes uit de koelkast en dip deze in de chocolade. Prik de cocktailprikkers in de balletjes en dip ze dan in de chocolade. Dat voorkomt een hoop rotzooi!
12. Zet de balletjes 10 minuten in de koelkast.
13. Smelt de melk chocolade druppels au-bain-marie. Hierbij gebruik je het steelpannetje en kommetje. Roer regelmatig door tot alle chocolade is gesmolten.
14. Haal de balletjes uit de koelkast en bestrooi de balletjes met de melk chocolade. Doe bijvoorbeeld met een klein lepeltje en beweeg van links naar rechts. Zo krijg je een leuk streepjeseffect.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.