Menu
Tussendoortje

Bliss balls met pindakaasvulling in pure chocolade

Bliss balls met pindakaasvulling

Bliss balls zijn een heerlijk en verantwoord tussendoortje. Dit tussendoortje is handig voor onderweg, omdat het makkelijk mee te nemen is. De bliss balls met pindakaasvulling in pure chocolade heb je snel gemaakt en zijn ontzettend lekker. Zoete trek? Ga dan snel aan de slag.

Ingrediënten voor 12 bliss balls

10 ontpitte medjouldadels
2 el pindakaas
1 el agavesiroop
40 gram pinda’s of gemengde noten
3 blokjes pure chocolade
2 tl kokosolie
Snuf zeezout

Aan de slag!

1. Week de dadels 15 minuten in warm water.
2. Meng de noten fijn in een foodprocessor of mixer.
3. Voeg de dadels, 1 el pindkaas, agavesiroop en zeezout toe aan de noten en mix het tot een geheel.
4. Vorm 12 balletjes uit het dadelmengsel.
5. Duw met je vinger een gat in de balletjes en vul deze met pindakaas. Zet deze hierna in de koelkast.
6. Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
7. Haal de balletjes uit de koelkast en dip deze in de gesmolten chocolade.
8. Bestrooi de balletjes met zeezout en zet deze 1 uur in de koelkast. Hierna zijn de bliss balls met pindakaasvulling in pure chocolade klaar om van te genieten!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.