Menu
Tussendoortje

Blauwe bessen en bramen crumble bars

Deze blauwe bessen en bramen crumble bars zijn niet per se gezond, maar wel ontzettend lekker! De bars bestaan uit drie lagen: een koekachtige bodem, een vulling van blauwe bessen en bramen en een crumble van havermout. De bars zijn niet moeilijk te maken dus verzamel alle ingrediënten en ga snel aan de slag.

Ingrediënten voor 9 bars

Voor de bodem
200 gram havermeel
65 gram kokosbloesemsuiker
4 tl speculaaskruiden
2 tl baking soda
7 el kokosolie
1 el agavesiroop
Scheut plantaardige melk
Snuf zout

Voor de vulling
200 gram blauwe bessen uit de vriezer
150 gram bramen uit de vriezer

Voor de crumble
65 gram havermout
1 el havermeel
1 el kokosolie
1 el agavesiroop

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor of keukenmachine. Meng het tot deeg.
3. Verdeel het deeg over de bakvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
4. Zet een pannetje op het vuur en voeg hier het fruit aan toe. Warm dit zachtjes op en roer regelmatig door het pannetje.
5. Ondertussen kun je de crumble maken. Dit doe je door alle ingrediënten voor de crumble in een kom met elkaar te mengen. Doe dit met je hangen of eventueel met een garde.
6. Verdeel het fruit over de bodem en verdeel hierna de crumble over het fruit.
7. Zet het in de oven en bak het 20 tot 25 minuten.
8. Laat even afkoelen en snijd in 9 gelijke stukken. Serveer de blauwe bessen en bramen crumble bars bijvoorbeeld bij de thee of koffie. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.