Menu
Tussendoortje

Bananenbrood cakejes met citroen

Tijd voor een gezonde snack met deze heerlijke bananenbrood cakejes met citroen. Deze cakejes zijn vegan en lactosevrij. Serveer de cakejes bij de thee of koffie of gewoon lekker als ontbijt! Probeer ook eens deze bakrecepten.

Ingrediënten voor 7 cakejes

75 gram havermeel
1 banaan
75 ml plantaardige yoghurt
1 tl vanille extract
1 theelepel baking soda
Sap van een halve citroen
1 tl speculaaskruiden
Snuf zout

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de havermeel, banaan, yoghurt, vanille, speculaaskruiden en zout in een kom en meng deze met een garde tot een beslag.
3. Meng in een klein kommetje de baking soda met halve citroen en laat even bruisen.
4. Schep het mengsel van baking soda en citroen door het cakebeslag.
5. Verdeel het cakebeslag over 7 cupcakevormpjes en bak 20 tot 23 minuten in de oven. Garneer de bananenbrood cakejes met citroen, fijn gehakte chocolade, yoghurt en munt. Serveer de banenbrood cakejes met citroen bij de koffie of thee en geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.