Menu

Over Lieke

In het kleine kadertje rechts heb je al kort over mij, het gezicht achter Happy Healthy Lieke, kunnen lezen. Ik ben niet enkel fulltime foodie en zal me daarom nog even voorstellen.

Hé jij, ik ben Lieke en ben geboren op 21 maart 1997 in Nijmegen.

Ik ben ooit mijn account op Instagram begonnen onder een hele andere naam. Destijds volgde ik namelijk de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. In deze tijd zat ik niet lekker in mijn vel; mentaal en fysiek gezien. Ik wilde aan de wereld laten zien dat ik ook een #fitgirl kon zijn. Dit deed ik door obsessief en zonder plezier te gaan sporten. Daarnaast probeerde ik verschillende (crash)diëten uit. Noem maar een (crash)dieet en ik kan zeggen “been there, done that.” Uiteraard werkte dit averechts en werd ik alleen maar ongelukkiger met mezelf.

Na twee jaar therapie vond ik de gezonde en gelukkige versie van mezelf. Negatieve gedachten werden positieve en helpende gedachten. Happy Healthy Lieke was ontstaan. Ik deelde niet langer sportfoto’s als moetje, maar deelde hetgeen waar ik kei erg van kan genieten: eten!

Mijn moto is balans. Balans in voeding zoals de ene dag een salade en de andere dag een stuk taart (of twee). Maar ook balans in het leven. Want ook ik heb nog steeds weleens een shit dag.

Dagelijks ben ik naast foodie aan het werk als ambulant gezinsbegeleider. Het is een pittige job, maar geeft mij enorm veel voldoening.