Enige tijd geleden kocht ik een wafelijzer. Daar ging veel twijfel aan vooraf: welke is prettig in gebruik en hoe vaak ga ik een wafelijzer echt gebruiken? De eerste wafels die ik met mijn wafelijzer maakte waren op basis van melk en eieren. Lekker, maar ik deel en eet liever een plantaardige versie. Deze vegan wafels zijn ontzettend makkelijk te maken en bevatten geen dierlijke producten. Dikke vette jeej!
Ingrediënten 2 wafels
150 ml havermelk
100 gram quinoameel (volkoren speltmeel kan ook)
2 tl bakpoeder
2 el ahornsiroop
2 tl speculaaskruiden
Plantaardige boter of olie om het wafelijzer mee in te vetten
Aan de slag!
1. Verwarm het wafelijzer voor.
2. Meng alle ingrediënten in een kom met een garde tot een glad beslag.
3. Vet het wafelijzer in met plantaardige boter of olie.
4. Schep het beslag in het wafelijzer en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Heb je een wafelijzer voor één wafel? Schep dan de helft van het beslag in het wafelijzer. Herhaal daarna deze stap.
5. Leg de wafels op een bord en top het af met wat fruit, chocoladepasta en ahornsiroop.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.