Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Vegan rood fruit taartjes

Deze heerlijke rood fruit taartjes zijn vegan, glutenvrij en lactosevrij. De perfecte taartjes die je serveert wanneer er visite is, bij de koffie of gewoon bij het ontbijt. Het kan allemaal, want de taartjes zijn ook nog eens hartstikke verantwoord. Verzamel snel alle ingrediënten en ga aan de slag!

Ingrediënten voor 2 taartjes

Voor de bodem
4 medjouldadels
50 gram gemengde noten
1 tl speculaaskruiden

Voor de vulling
70 gram rood fruit (vriezer, ontdooit)
2 el plantaardige yoghurt
1/4 tl agar agar + 12 ml water
2 tl agavesiroop of 3 druppels stevia vanille drops

Voor de topping
Rood fruit
Muntblaadjes

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Ontpit de dadels en zet deze kort in warm water.
3. Doe de dadels, noten en speculaaskruiden in een foodprocessor of mixer. Mix het tot een plakkerig geheel. Zorg dat de noten fijn zijn.
4. Vet de tartelette vormpjes in met plantaardige boter of een olie.
5. Verdeel het notenmengsel over de vormpjes. Druk goed aan.
6. Bak de bodem 7 minuten in de oven.
7. Meng ondertussen de yoghurt met het rood fruit in een foodprocessor of mixer.
8. Zet een steelpannetje op het vuur met het water en de agar agar. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is, voeg je het yoghurt mengsel toe. Laat het zachtjes pruttelen en blijf goed doorroeren.
9. Verdeel het yoghurt mengsel over de bodems.
10. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat de taartjes kunnen opstijven.
11. Garneer de taartjes met rood fruit en muntblaadjes. Geniet van de vegan rood fruit taartjes!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.