Menu
Ontbijt

Vegan eiwitrijke wentelteefjes

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze vegan eiwitrijke wentelteefjes. Wentelteefjes zijn heerlijk bij een echt zondagsontbijt of paasbrunch. Deze wentelteefjes zijn een gezondere variantie op de traditionele wentelteefjes en daarnaast ook helemaal vegan! Garneer de wentelteefjes met toppings naar keuze, maar vergeet de paaseitjes niet wanneer je deze voor de paasbrunch maakt.

Ingrediënten voor 2 personen

200 ml amandelmelk
2 el vegan eiwitpoeder
1 el bruine suiker of vervanger
4 sneetjes volkoren brood
1 tl vanille extract
Snuf kaneel
Plantaardige boter om in te bakken
Toppings naar keuze, bijvoorbeeld gevriesdroogde aardbeien en agavesiroop

Aan de slag!

1. Doe de eiwitpoeder, suiker en kaneel op een bord en meng dit.
2. Schenk de amandelmelk en vanille extract op het bord en meng dit tot alle klontjes weg zijn.
3. Verhit de boter in een koekenpan en doop één snee brood 10 seconde per zijde in het mengsel.
4. Leg het sneetje brood in de pan en bak beide zijden goudbruin.
5. Herhaal stap 3 en 4 tot alle wentelteefjes zijn gebakken.
6. Garneer de wentelteefjes met de toppings naar keuze. Geniet van de vegan eiwitrijke wentelteefjes!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.