Menu
Lunch / Ontbijt

Vegan bananen pancakes

Ontbijten met pancakes doe ik graag en ik denk dat ik dit met velen deel. Heb jij ook wat meer tijd over en zin een heerlijke stapel pancakes? Probeer dan eens deze bananen pancakes. Ze zijn heerlijk, fluffy en gezonder dan de standaard American pancakes. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor een grote stapel

70 gram volkoren speltmeel

2 tl bakpoeder

110 ml ongezoete sojamelk

1 banaan

Snufje zout

Scheut ahornsiroop

Optioneel: handje mini speculaas of schuddebuikjes

Aan de slag!

1. Prak de banaan in een kom en voeg hier de speltmeel, bakpoeder, sojamelk, zout en ahornsiroop aan toe.

2. Mix het met een garde tot een geheel.

3. Voeg eventueel een handje mini speculaas toe aan het beslag.

4. Doe wat plantaardige boter of olie in een koekenpan.

5. Neem een deel beslag met een juslepel uit de kom en doe dit in de koekenpan. In een grote koekenpan kun je ongeveer vier pancakes tegelijk bakken. Op een juslepel kan precies genoeg beslag voor één pancakes. Met een gewone lepel kan het natuurlijk ook.

6. Bak de pancakes aan beide zijdes tot ze gaar zijn.

7. Herhaal stap 5 en 6 tot het beslag op is.

8. Stapel de pancakes op en maak het af met topping naar keuze. Ik gebruikte nog wat mini speculaas, pinda hazelnoot pasta en dadelballetjes (zie foto). Yoghurt, pindakaas en fruit zijn ook heerlijke toppings. Geniet!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.