Ik ontbijt het liefst met zoet. Wat is dan lekkerder dan de combinatie van vanille en aarbei? Nou, deze baked oats! Een paar weken geleden waagde ik me al eens aan de baked oats trend met een peanutbutter & chocolade variant. Ook dit recept is weer makkelijk en ontzettend lekker! Al trek gekregen? Verzamel de ingrediënten en ga aan de slag.
Ingrediënten 1 persoon
50 gram havermout
3 el plantaardige vanille kwark
1 banaan
80 gram aardbeien
2 tl bakpoeder
2 tl vanille extract
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in.
2. Doe de havermout, kwark, banaan, bakpoeder en vanille extract in een foodprocessor of keukenmachine en mix het tot een beslag.
3. Pureer de aardbeien in een aparte kom.
4. Schenk het beslag in het ovenschaaltje.
5. Creëer met een lepeltje een swirl in het beslag en schep de gepureerde aardbeien hierin, door het beslag.
6. Zet het ovenschaaltje in de voorverwarmde oven en bak het 20 minuten.
7. Top de baked oats eventueel af met nog wat extra gepureerde aardbeien en schijfjes aardbei. Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.