Menu
Ontbijt

Stroopwafel ontbijttaartje met dadelkaramel

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor dit stroopwafel ontbijttaartje met dadelkaramel. Maak je klaar voor een ontbijtfeest met dit stroopwafel ontbijttaartje met dadelkaramel! Dit recept mixt heerlijke stroopwafels met het smeuïge van dadelkaramel. Echt perfect om je ochtend op te leuken.

Ingrediënten voor 2 personen

75 gram havermout
25 gram plantaardige eiwitpoeder
1 tl bakpoeder
200 ml plantaardige melk
3 mini stroopwafels

Voor de dadelkaramel
5 medjoul dadels
75 ml plantaardige melk
1/5 tl vanille-extract
Snuf zout

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met een diameter van ongeveer 13 cm met bakpapier.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom en meng dit met een garde.
3. Maak de dadelkaramel door de medjoul dadels te ontpitten en deze in een blender te mengen met de plantaardige melk, vanille-extract en snuf zout tot een gladde massa.
4. Voeg de plantaardige melk en dadelkaramel toe en meng het tot een beslag. Bewaar eventueel een halve eetlepel dadelkaramel voor als garnering.
4. Snijd twee van de drie mini stroopwafels in stukjes en meng dit door het beslag.
5. Schenk het beslag in de springvorm, top af met de derde mini stroopwafel en zet het voor 20 tot 30 minuten in de oven.
6. Laat het taartje afkoelen voordat je het aansnijdt. Garneer eventueel met de overgebleven dadelkaramel. Geniet van het stroopwafel ontbijttaartje met dadelkaramel! Je het taartje maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.