Het havermoutseizoen mag van mij weer beginnen! Ik vind het fantastisch lekker, vooral als het buiten koud is. Je kunt eindeloos variëren met havermout en dat is wat ik voor dit recept opnieuw heb gedaan. Deze keer ben ik voor een variant gegaan met salted caramel. Ik ben erg gek op en hopelijk jij binnenkort ook! Mocht je nu echt geen salted caramel spread kunnen vinden, dan is speculoos pasta een lekkere vervanger.
Ingrediënten voor 1 persoon
40 gram havermout
100 ml (plantaardige) melk
2 tl chiazaad
3 tl salted caramel spread, ik gebruikte deze van Foodspring of gebruik speculoos pasta
1 blokje salted caramel chocolade, fijn gehakt
Snuf zout
Aan de slag!
1. Doe de havermout, melk, chiazaad en snuf zout in een steelpannetje. Warm het op tot het begint te pruttelen.
2. Roer 2 tl salted caramel spread door de havermout.
3. Schep de havermout in een kom en garneer met 1 tl salted caramel spread en de fijn gehakte chocolade. Geniet!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.