Menu
Ontbijt / Tussendoortje

Roze wafels met white chocolate chips

Als ambassadeur van de Notenshop maak ik iedere maand een recept voor hen met hun producten. Zo maakte ik ook een recept voor deze lekkere roze wafels met witte chocolate chips. Ze zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook echt erg lekker!

Kies je liever voor de vegan en lactosevrije variant? Vervang dan de witte chocolade druppels door pure chocolade druppels. Net zo lekker!

Ingrediënten voor 2 wafels

150 ml plantaardige melk
150 gram volkoren speltmeel
2 tl bakpoeder
1 el agavesiroop
2 tl gedroogde bietenpoeder of een andere gedroogde roze poeder
Handje witte chocolade druppels (pure voor vegan)
Plantaardige boter of olie om in te vetten
Extra witte chocolade druppels, frambozen en aardbeien als topping

Aan de slag!

1. Verwarm het wafelijzer voor.
2. Meng de speltmeel, plantaardige melk, bakpoeder, bietenpoeder en agavesiroop in een kom met een garde tot een glad beslag.
3. Schep met een lepel de witte chocolade druppels door het beslag.
4. Vet het wafelijzer in met plantaardige boter of olie.
5. Schep het beslag in het wafelijzer en bak ze in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Heb je een wafelijzer voor één wafel? Schep dan de helft van het beslag in het wafelijzer. Herhaal daarna deze stap.
6. Leg de wafels op een bord en beleg het met de toppings.

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.