Het is bijna Valentijnsdag. Persoonlijk vind ik deze dag ontzettend commercieel en iets wat zoetsappig, maar toch vind ik het een goede reden om weer eens wat speciaals te maken. Ik ben namelijk gek op gezondere pancakes als ontbijt, maar hoe leuk is het als deze knal rood zijn?! Dit receptje is dan wel met een knipoog naar Valentijnsdag, maar is ook op andere dagen ontzettend lekker. Zin een goed stapeltje rode pancakes? Ga dan snel aan de slag.
Ingrediënten voor een grote stapel
70 gram havermoutmeel
2 tl bakpoeder
110 ml ongezoete sojamelk
2 el bietenpoeder (of een andere rode/roze kleurstof)
1 banaan
Snufje zout
Scheut ahornsiroop
Toppings: gesmolten witte chocolade, (gedroogde) frambozen en mini caramel fudge.
Aan de slag!
1. Prak de banaan in een kom en voeg hier het havermoutmeel, bakpoeder, sojamelk, bietenpoeder zout en ahornsiroop aan toe.
2. Mix het met een garde tot een geheel.
3. Doe wat plantaardige boter of olie in een koekenpan.
4. Neem een deel beslag met een juslepel uit de kom en doe dit in de koekenpan. In een grote koekenpan kun je ongeveer vier pancakes tegelijk bakken. Op een juslepel kan precies genoeg beslag voor één pancakes. Met een gewone lepel kan het natuurlijk ook.
5. Bak de pancakes aan beide zijdes tot ze gaar zijn.
6. Herhaal stap 4 en 5 tot het beslag op is.
7. Stapel de pancakes op en maak het af met de toppings.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.