Als ambassadeur van Green Gypsy Spices maak ik regelmatig recepten met hun heerlijke kruidenmixen. Een jaar geleden maakte ik voor hen dit recept voor ontbijttaartjes. Ontbijten met taart kan namelijk gewoon. Deze pumpkin spice ontbijttaartjes bevatten gesmolten chocolade en extra eiwitten. Goed om de dag mee te starten. Ontbijten is met deze ontbijttaartjes een feestje!
Ingrediënten voor drie ontbijttaartjes
50 gram havermout
140 ml plantaardige melk
20 gram plantaardige proteïne vanillesmaak
2 theelepels pumpkin spice mix
Gehakte pure chocolade
Plantaardige yoghurt als topping
Olijfolie
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vet de bakvormpjes in met olijfolie.
3. Meng de havermout, plantaardige melk, plantaardige proteïne en pumpkin spice in een kom met de garde. Zorg dat het mengsel een geheel wordt zonder klontjes.
4. Schep hierna de gehakte chocolade door het mengsel. Bewaar nog drie stukjes chocolade. Deze dienen later als topping.
5. Verdeel het mengsel over de drie ingevette bakvormpjes en bak ze 15 minuten af.
6. Top de ontbijttaartjes af met een scheut plantaardige yoghurt, een snufje pumpkin spice en een stukje chocolade. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.