De herfst is van start gegaan en dat is buiten te voelen. Het is kouder, regenachtig en het waait. Precies zoals je de herfst zou omschrijven. Voor mij betekent de herfst ook pumpkin spice! Naast de heerlijke pumpkin spice latte heb ik nu ook een recept voor een ontbijtje met pumpkin spice oats. Eet deze wanneer het nog warm is, want dan is het op zijn lekkerst!
Ingrediënten voor 1 persoon
40 gram havermout
100 ml (plantaardige) melk
3 el pompoenpuree
1 tl pumpkin spice kruidenmix (of speculaas kruiden)
2 tl speculoos pasta
1 blokje pure chocolade
5 pecannoten of walnoten
Aan de slag!
1. Doe de havermout, melk en pompoenpuree in een steelpannetje. Verwarm het tot de havermout gaat pruttelen. Laat het 1 minuut pruttelen en haal het pannetje van het vuur.
2. Hak 4 pecannoten of walnoten fijn en voeg dit samen met de kruidenmix toe aan de havermout. Roer goed door.
3. Schep de havermout in een schaaltje.
4. Verwarm de speculoos pasta in een pannetje of magnetron en schenk dit over de havermout.
5. Hak het blokje chocolade en de overige pecannoot of walnoot fijn en strooi dit over de havermout. Eet smakelijk!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.