Deze pindakaas granola met pretzels is de ideale snack voor elk moment van de dag. Of je het nu als ontbijt eet, een lekkere dip voor tussendoor hebt, of gewoon iets om lekker van te snoepen – het is altijd een top keuze. Zoet en zout tegelijk, waardoor je gegarandeerd blijft genieten. Deze pindakaas granola met pretzels maakte ik als ambassadeur voor de Notenshop. Een perfecte mix van knapperigheid en smaak!
Ingrediënten voor 1 pot granola
150 gram havermout
50 gram ongebrande notenmix
30 gram pinda’s (in stukjes)
50 gram pindakaas
50 ml ahornsiroop
2 handen pretzels (in stukjes)
1 snuf zout
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng de havermout met de ongebrande notenmix, pinda’s, pindakaas, zout en ahornsiroop in een kom.
3. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat of ovenschaal. Bak de granola 15 tot 20 minuten af. Schep halverwege de granola om.
4. Laat de granola afkoelen en voeg dan pas de pretzels toe. Bewaar de pindakaas granola met pretzels in een luchtdichte pot 1 tot 2 weken. Genieten maar!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.