Graag maak ik me schuldig aan de baked oats trend, want baked oats maakte ik een aantal jaar terug wekelijks. Leuk om daar op in te haken! De combinatie van pindakaas en pure chocolade vind ik geweldig lekker. Meng dat met havermout, stop het in de oven en tada: de perfecte baked oats! Waag jij je ook aan deze trend? Ga dan snel aan de slag met dit recept.
Ingrediënten voor 1 à 2 personen
50 gram havermout
100 ml plantaardige melk
1 banaan
2 tl bakpoeder
1 tl agavesiroop
Snuf zout
1 el pindakaas
3 stukjes chocolade
Aan de slag!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Doe de havermout in een blender of foodprocessor samen met de plantaardige melk, banaan, bakpoeder, agavesiroop, pindakaas en een snuf zout.
3. Mix dit tot een glad geheel.
4. Doe het beslag in een ovenschaaltje.
5. Neem 2 stukjes chocolade en hak deze fijn. Verdeel de gehakte chocolade door het beslag in het ovenschaaltje met een lepel.
6. Zet het schaaltje voor circa 20 minuten in de oven.
7. Maak de baked oats af met een extra blokje chocolade en wat pindakaas.
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.