Eens wat anders dan bananenpannenkoekjes als ontbijt? Dan moet je deze voedzame mini bananen pancakes proberen! Ze zijn naast voedzaam ook nog eens vegan en glutenvrij. Dat is onbezorgd genieten voor iedereen.
Ingrediënten 2 personen
80 gram havermeel
2 tl bakpoeder
3 tl speculaaskruiden
110 ml plantaardige melk
1 banaan
Snuf zout
Toppings naar keuze
Aan de slag!
1. Meng de havermeel, bakpoeder, speculaaskruiden, zout en melk tot een beslag.
2. Snijd de banaan in plakjes van maximaal 1 cm.
3. Doe een scheut boter of olie in de koekenpan. Dip de plakjes banaan in het beslag en verdeel het over de koekenpan. Bak beide zijdes goudbruin.
4. Verdeel de mini bananen pancakes over twee borden en garneer met toppings naar keuze (tip: gesmolten speculoospasta en kokosbloesemsuiker). Enjoy!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.