Menu
Ontbijt

Matcha havermoutpap

Warm ontbijten doe je met deze matcha havermoutpap. Matcha is rijk aan antioxidanten en bevat veel calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten die je immuunsysteem versterken. Gecombineerd met de zoetheid van banaan is dit ontbijt een echt feestje.

Ingrediënten voor 1 persoon

50 gram havermout
1 banaan
1-2 tl matchapoeder
1 scheut agavesiroop (optioneel)
100 ml plantaardige melk (tip: kokosdrink)
Frambozen en pindakaas als garnering

Aan de slag!

1. Snijd enkele plakjes van de banaan af en leg deze apart. Prak de overige banaan.
2. Meng de havermout met de geprakte banaan, matchapoeder, agavesiroop en plantaardige melk in een steelpannetje en verwarm tot de havermoutpap dik wordt.
3. Garneer de matcha havermoutpap met de plakjes banaan en eventueel met frambozen en pindakaas. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag @happyhealthylieke bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.