Ontbijten met taart willen we iedere dag, toch? Zeker wanneer deze lekker en voedzaam is. Dit mango yoghurttaartje voldoet aan die eisen. Het taartje is niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook goed als tussendoortje. Probeer ook eens dit taartje met blauwe bessen.
Ingrediënten voor 2 personen
4 medjoul dadels
40 gram amandelen (ongebrand en ongezout)
150 gram plantaardige mango yoghurt
1 tl agar agar (ongeveer 2 gram) + 50 ml water
3 passievruchten
1/2 tl agar agar
Gebruik voor dit recept een bakvormpje met een doorsnede van 12 a 13 cm.
Aan de slag!
1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.
2. Ontpit de medjoul dadels en leg ze kort in warm water.
3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de amandelen en medjoul dadels in de foodprocessor.
4. Verspreid het mengsel over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de yoghurt laag gaat maken.
5. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water met de agar agar (2 gram). Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.
6. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is voeg je hier de mango yoghurt aan toe. Laat het zachtjes pruttelen en blijf doorroeren.
7. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het yoghurt mengsel hier overheen.
8. Zet het 1 uur in de koelkast voordat je met de laatste laag begint zodat het taartje kan opstijven.
9. Snijd de passievruchten door de helft en lepel het vruchtvlees uit. Doe dit in een pannetje samen met de agar agar en verwarm 3 minuten op middelhoog vuur.
10. Verdeel het passievrucht mengsel over het taartje en zet minimaal nog 4 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
11. Garneer het taartje af met een halve passievrucht en een takje verse munt. Geniet van het mango yoghurttaartje met passievrucht!
Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.