Menu
Ontbijt

Kurkuma havermout met mango en passievrucht

In Nederland is het weer, zoals we weten, ontzettend onvoorspelbaar. Zo schijnt het zonnetje en even later regent het pijpenstelen. Ik bedacht hier een havermout combinatie op. Winter meets zomer wanneer je deze kurkuma havermout met mango en passievrucht eet. Het warme en winterse door de kurkuma en opgewarmde havermout met het zomerse van mango en passievrucht. Het is aan jou of je het warm of koud eet, want beide mogelijkheden zijn even lekker! Ga je ook aan de slag?

Ingrediënten voor 1 persoon

50 gram havermout
150 ml plantaardige melk
2 tl kurkuma
60 gram mango in stukjes
1 passievrucht
Een scheut agavesiroop voor de zoetekauw
2 blokjes chocolade als topping

Aan de slag!

1. Doe de havermout, mango, plantaardige melk en kurkuma (eventueel de agavesiroop) in een pannetje. Verwarm het en laat het ongeveer 2 minuutjes zachtjes koken.
2. Snijd ondertussen de passievrucht door de helft en hak de chocolade fijn.
3. Lepel één halve passievrucht uit en roer dit door de havermout in het pannetje.
4. Schep de havermout in een schaaltje en top af met de andere helft van de passievrucht en de fijngehakte chocolade. Wil je het liever koud eten of als ontbijtje to go? Laat het dan even afkoelen. Enjoy!

Ben je aan de slag gegaan met een van mijn recepten? Laat het mij weten! Tag me bijvoorbeeld in een story of post op Instagram.